تلویزیون شهری (بخش دوم)

تلویزیون شهری (بخش دوم)

تلویزیون شهری

(بخش دوم)

انواع ماژول فول کالر در تلویزیون های شهری

همان طور که در قسمت های قبل گفته شد، تلویزیون های شهری از کنار هم قرار گرفتن تعدادی ماژول ( و ماژول هم از تعدادی LED کنار هم تشکیل می شود) روی یک برد تشکیل می شوند که این ماژول ها از نظر رنگ و جنس انواع مختلفی دارند. 
ماژول LED فول کالر در تلویزیون های شهری از نظر تراکم و سایز متفاوت می باشد. هر چقدر تراکم LED های به کار رفته در ماژول بیشتر باشد، وضوح تصویر تشکیل شده در تلویزیون بالاتر می رود. به بیان دیگر وضوح تصویر با تراکم LED های به کار رفته در ماژول رابطه ی مستقیم دارد.
این ماژول ها در تراکم P, P3, P4, …., P15, P16 ساخته می شوند. نام گذاری این اعداد و تراکمات را با یک مثال برایتان توضیح می دهیم. مثلا در تراکم P12، فاصله ی بین دو مرکز پیکسل ها 12 میلی متر است.
 نحوه ی انتخاب این ماژول ها به این صورت است: کم ترین فاصله ی تلویزیون شهری تا دید بیننده بستگی دارد. 
 نسل جدید ماژول ها (3IN1) به جای استفاده از تعدادی LED در کنار یکدیگر، از یک LED تشکیل شده اند که 16 میلیون رنگ به ما می دهد.
 

پیکسل SMD و DIP در تلویزیون شهری

همانطور که می دانید، تلویزیون شهری از تعدادی ماژول تشکیل می شوند. کیفیت این ماژول ها در نهایت کیفیت تلویزیون شهری را رقم می زند. ماژول ها از پیکسل یا LED  تشکیل می شوند که دارای دو نوع SMD و DIP می باشد.
پیکسل SMD تلویزیون شهری: پیکسل هایی مربع شکل هستند که با در کنار هم قرار گرفتن آنها، ماژول SMD را تشکیل می دهند که جدید ترین توع تلویزیون های شهری از آنها تشکیل می شود. لازم به ذکر است که ماژول های SMD ازپیکسل های مربعی در سایز و دات پیچ های متفاوت تشکیل می شود.
پیکسل DIP تلویزیون شهری با نوع SMD  کاملا متفاوت است. تفاوت این پیکسل ها حتی در ظاهر آن ها نیز قابل رویت می باشد. این پیکسل ها به صورت برجسته از سطح ماژول قرار می گیرند. از نظر کیفیت نیز باید بگوییم که کیفیت پیکسل های SMD به مراتب بهتر از پیکسل های DIP می باشد. اما پیکسل های DIP دارای شدت نور بیشتری نسبت به پیکسل های SMD می باشند
 

کالیبراسیون در تلویزیون های شهری

در این بخش  در باره ی کالیبراسیون تلویزیون های شهری صحبت می کنیم. قبل از هر چیز نیاز است بگوییم که کالیبراسیون جیست. برای داشتن تصویری واضح و یکنواخت در تلویزیون شهری، نیاز داریم که شدت روشنایی و نور پیکسل ها را تنظیم کنیم. به این عمر کالیبراسیون می گویند. 
از مشکلات عمده ی تولید کنندکان تلویزیون های شهری، تناقض روشنایی و رنگ پیکسل هاست. برای این امر روشنایی پیکسل های موجود در یک کابین و سپس تنظیم آن با کابین های مجاور را تنظیم می کنیم؛ تا در نتیجه ی این عملیات تصویری واضح و یکدست داشته باشیم.
در برخی تلویزیون های شهری که در آنها کالیبراسیون صورت نگرفته، شاهد تصاویری موزاییک مانند و شطرنجی هستیم. مانند تصاویر زیر
 
کالیبراسیون در تلویزیون شهری
تصویر پایین قبل از کالیبراسیون و تصویر بالا بعد از کالیبراسیون می باشد.
 

کنترل تلویزیون های شهری

مصلما هر دستگاه دیجیتالی دارای یک هدایتگر  میباشد که به وسیله ی آن بتوانیم تغییراتی که می خواهیم را اعمال کنیم؛حال ممکن است این کنترلر ها به روش های مختلفی کار کنند. تلویزیون های شهری نیز از این قاعده مستثنا نیستند. امروزه ما می توانیم ب راحتی تلویزیون شهری خود را در خانه یا هر جای دیگری کنترل کنیم و تصاویر قابل پخش را به اجرا درآوریم. این کنترل های از راه دور از طریق WIFI   کار می کنند و با استفاده از تلفن همراه به راحتی از عهده ی این کار بر می آیید. قدرت پردازش این تلویزیون ها به قدری سریع است که در انجام کار به مشکلی بر نمی خورید.
 دو نوع کارت کنترلر داریم، آنلایم و آفلاین. کارت کنترلر های آنلاین نیازی به حافظه ندارند، ورودی ویدیو آنها غیرفشرده است و تنها کاری که این کنترلر ها انجام می دهند، ارسال ویدیو بر روی ماژول ها با در نظر گرفتن اسکن و عوامل دیگر و درنتیجه رویت تصاویر در تلویزیون های شهری می باشد. 
کارت کنترلر های آفلاین دارای حافظه هستند. آن ها ویدیو را در حافظه ی خود ذخیره می کنند تا به فضای کمتری نیاز باشد. بعد از آن در زمان پخش ویدیو ابتدا با استفاده از CPU قوی خود فایل را از حالت فشرده به غیرفشرده تبدیل می کنند و سپس ویدیو را بر روی ماژول ها ارسال می کند. در نتیجه ی این عملیات، شما تصاویری بر روی تلویزیون شهری خود دارید.
 

علل خرابی تلوزیزیون های شهری

ما در سایت ها و مقالات مختلف بسیاری از مزایای تلویزیون های شهری و نقش بسزای آن در تبلیغات دارند می خوانیم. اما کمتر مقاله ای در باره ی خراب شدن تلویزیون های شهری و علل آن توضیح می دهد؛ که رعایت نکردن نکات کوچکی، چگونه مشکلاتی را به همراه می آورد.
وقتی از خراب شدن تلویزیون های شهری صحبت می کنیم منظور مشکلات نرم افزاری یا سخت افزاری است. اما علاوه بر آن مشکلاتی اعم از عدم رعایت اصول برق کشی و محاسبه ی اشتباه ولتاژمصرفی و سوییچینگ، استفاده از برد نامناسب، مونتاژ غیر استاندارد، سوختن و یا ریزش پیکسل ماژول های بی کیفیت، نیز ممکن است در خط تولید رخ داده باشد. در اثر این اشتباهات علاوه بر هزینه ی هنگفتی که برای تامیرات باید متحمل شوید، هزینه و خسارات جانی و مالی از آتش سوزی و این قبیل اتفاقات را نیز به همراه دارد. 
بهترین راه برای جلوگیری از این قبیل اتفاقات این است که تلویزیون شهری مورد نیاز خود را از شرکت های معتبر خریداری نمایید.
نا گفته نماند که استفاده ی نا درست و غیر ایمن مصرف کننده نیز گاها موجب بروز مشکلاتی در تلویزیون های شهری می شود.
 

انواع هاب (HUB) در تلویزیون های شهری

به نوع مسیر ارتباطی برد کنترلر و ماژول ها هاب می گویند. هاب ها انواع مختلفی دارند که با توجه به نوعوذودی و ماژول تلویزیو روان مورد استفاده قرار می گیدن. علاوه بر این می توانیم بگوییم که نشان دهنده ی نقشه ی برد یک ماژول LED است و نحوه ی چینش و اتصال قطعات الکترونیکی که روی برد ماژول LED قرار می گیرند را مشخص می کند.
به طور کلی هاب ها به چهار دسته هاب 08،هاب40 ،هاب75 وهاب 12 تقسیم بندی میشود. در بین این هاب ها، هاب75  در تلویزیون های شهری که دارای ورودی هاب12 می باشد مورد استفاده قرار
می گیرد.  همچنین اکثر ماژول های فول کالر P10 3IN1 و P13.3 3IN1  ماژول های INDOOR 3IN1 ، P10 RGB و تمامی ماژول های فول کالر SMD  از نوع هاب 75 می باشند.
هاب 40: هابی که در تلویزیون های شهری دارای  ورودی 08  مورد استفاده قرار می گیرد، هاب 40 می باشد. این هاب را "هاب 40 تلویزیون های شهری فول کالر"  نیز می نامند. در ایران حدود 99 درصد ماژول های  P20 2RGB استاتیک به دلیل شدت نور بالایی که دارد از هاب 40 استفاده می کنند.
 
 

نظر بدهید